creamed_mussels_sherry_jerez_fino.jpg creamed_mussels_sherry_jerez_fino.jpg

Mosselcrème

Fino is een zeer droge wijn en past heel goed bij dit gerecht, waardoor de vette sensatie van de room in balans is. De zoute en gejodeerde touch versterkt de herinneringen aan de zee en de smaak van de mosselen. Het temperatuurcontrast tussen de verse Fino en de warme room geeft een aangenaam fris gevoel aan het geheel.

4

Recept voor 4 tafelgasten

1 kg Mosselen

3 Sjalotten

2 teentje knoflook, gepeld

1 lepel meel

2 eetlepels boter

1 Glas Amontillado wijn

1 kopje room

1 snufje zout

1 snufje peper

Bereiding

Maak de mosselen schoon. Doe de mosselen goed afgespoeld in een steelpan, zout, peper, de chacotas en een kopje water. Zet het vuur aan, en als het water op het punt staat te koken, voeg dan de Amontillado toe. Kook 5 minuten lang en schud de pan. Als de mosselen open zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze opzij (ongeopende mosselen moeten worden weggegooid, omdat dit een teken is dat ze in slechte staat zijn en niet gegeten mogen worden).

Giet de vloeistof en sjalotten uit in een grote pan en zorg ervoor dat het vuil en andere vaste afvalstoffen van de mosselen niet in de pan vallen.

Maak een "beurre manié" door de bloem in de boter te mengen tot een bolletje deeg en voeg dit beetje bij beetje toe aan de pan. Roer en laat een paar minuten koken, voeg dan de room toe, laat het indikken en controleer de kruiden.

Verwijder de bovenste schelp van de mosselen die opzij zijn gelegd, plaats de mosselen in een diepe serveerschotel, klop de room uit de pan om de sjalotten te mengen en zeef het, giet het over de mosselen. Serveer warm.

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn