PERSKAMER

Ben je sommelier, barman, restauranthouder of journalist?

In dit webportaal vind je alle hulpmiddelen en materialen die nodig zijn om je onder te dompelen in de boeiende wereld van Manzanilla, sherrywijnen en sherryazijn, zodat je kunt overbrengen waarom ze uniek zijn.

Diseño sin título (89).png

EN ALS JE ONTDEKT WAAROM WE UNIEK ZIJN?

‘Als Geen Ander’ is een baanbrekend initiatief van de Toezichtraad van de oorsprongsbenamingen Manzanilla, Sherrywijnen en Sherryazijn, om de consument alle veelzijdigheid en onderscheidende kenmerken van deze unieke wijnen te laten ontdekken, met de steun van het Europese programma voor oorsprongsbenamingen uit Europa.

In deze rubriek kun je, via persberichten, publicaties en gerelateerd audiovisueel materiaal, op de hoogte blijven van al het nieuws en alle komende evenementen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de persafdeling via: sherry@pitchpr.nl

Diseño sin título (89).png
Diseño sin título (88).png

ONTDEK DE SHERRY ACADEMY

De Toezichtraad van Manzanilla, Sherrywijnen en azijnen lanceert via haar virtuele campus, de Sherry Academy, een nieuw e-learningplatform met gratis, 100% online cursussen voor iedereen die zijn kennis over deze unieke wijnen wil vergroten.

De nieuwe gratis online cursussen zullen zowel liefhebbers van de oenologie als professionals in staat stellen om op het moment en de plaats die hen het beste uitkomt meer te leren over alles wat te maken heeft met de wereld van sherrywijnen.

DSC06022.jpg

SHERRY EDUCATORS

De Toezichtraad beschikt over een uitgebreid netwerk van Sherry-ambassadeurs over de hele wereld. Dit zijn professionals met een hoog opleidingsniveau. Zij geven op regelmatige basis les over de wijnen en hebben deelgenomen aan een intensief trainingsprogramma over de oenologie van de Sherry-regio genaamd Marco de Jerez, dat seminars, proeverijen en bezoekjes aan wijnmakerijen en wijngaarden omvat.

De titel Certified Sherry Educator erkent hen over de hele wereld als opleiders en vertegenwoordigers van sherrywijnen.

DSC06022.jpg
Venenciador Bodegas Jerez Sherry Wines.jpg

TYPEN BODEGA’S

In de sherrystreek wordt de term "bodega" niet alleen gebruikt voor de gebouwen die de wijnen tijdens hun productie en rijping herbergen, maar ook voor de bedrijven die zich wijden aan deze activiteit.

Afhankelijk van de fase van het productie- en rijpingsproces van de wijnen waaraan ze zich wijden, worden de verschillende tot de Beschermde Oorsprongsbenaming behorende bodega's ingeschreven in afzonderlijke officiële registers van de Toezichtraad:

Diseño sin título (87).png

OP ZOEK NAAR IMPORTEURS VAN SHERRYWIJNEN?

Hieronder vind je de lijst met importeurs van sherrywijnen in Nederland.

Diseño sin título (87).png

FOTOGALEREI

Download onze brochures

Laat u inspireren door onze aanbevelingen voor het serveren en harmoniseren van uw sherrywijnen en -azijnen. 

PERSBERICHTEN

Download het laatste nieuws over sherrywijnen, Manzanilla de Sanlúcar en sherryazijn.