Beschermde Oorsprongsbenamingen

Onze producten hebben beschermde oorsprongsbenamingen (Denominación de Origen). Kenmerkend is dat ze op een traditionele en speciale worden gemaakt onder unieke bodem- en weersomstandigheden. Hierdoor zijn ze onderscheidend, hetgeen tot uitdrukking komt in Europese kwaliteitskeurmerken.

Logo DO 2.png

EUROPESE OORSPRONGSBENAMINGEN:

EEN ONDERSCHEIDENDE WAARDE

De wijnen die in de regio Jerez worden gemaakt, worden wettelijk beschermd door de Beschermde Oorsprongsbenamingen (D.O.'s): "Jerez-Xérès-Sherry" en "Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda" conform bepaalde traditionele processen en in overeenstemming met specifieke voorwaarden.

De Toezichtraad van de D.O. Jerez, de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die het Reglement voor een oorsprongsbenaming in 1935 publiceerde, daarom hebben we het over "Jerez-Xérès-Sherry" als de oudste Oorsprongsbenaming (D.O.) in Spanje.

Binnen het sherrygebied bestaat er nog een ander voedingsproduct, namelijk de "sherryazijn". Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (D.O.P.).

De toezichtraad die deze drie oorsprongsbenamingen - sherry wijnen, Manzanilla en sherry azijn - beschermt, is verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit staat garant voor de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het uitstekende werk van de Consejo Regulador heeft gezorgd voor internationale erkenning van deze D.O.P.'s.

Logo DO 2.png

D.O.P. Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijn

Onze producten hebben beschermde oorsprongsbenamingen (D.O.P) en worden gekenmerkt door een authentieke en traditionele manier productiewijze onder unieke bodem- en klimatologische omstandigheden. Hierdoor zijn ze onderscheidend, hetgeen tot uiting komt in Europese kwaliteitskeurmerken.

Veel internationale topchefs en sommeliers kiezen voor deze bijzondere wijnen en azijn vanwege hun oneindige gastronomische mogelijkheden en omdat ze worden beschouwd als de perfecte aanvulling op een verscheidenheid aan gerechten.

Ontdek de verschillende soorten wijn-spijs combinaties en gastronomische mogelijkheden en laat u verrassen door deze unieke producten.

vinos-denominacion.png

Sherry Wijnen

De sherry- en Manzanilla wijnen behoren met hun 3.000 jaar oude traditie tot de grote juwelen van de wereldwijde oenologie. Het authentieke rijpingssysteem genaamd 'Criaderas en Solera', de verschillende druivensoorten, een wonderbaarlijke bodemsoort én tijd, zijn de ingrediënten die deze wijnen tot een uitzonderlijk natuurfenomeen maken. Het resultaat: unieke producten.

Het zijn perfecte wijnen voor alle gelegenheden, van aperitief tot diner en van de traditionele tot avant-garde keuken.

vinagres-denominacion.png

Sherry Azijn

Sherryazijn is een condiment van buitengewone kwaliteit dat uitsluitend wordt gemaakt van sherrywijnen, waarvan het zijn kwaliteiten en nuances erft. Sherryazijn wordt op dezelfde manier gerijpt volgens het traditionele Criaderas- en Solera-systeem.

vinagres-denominacion.png