Tabule-de-anchoas-al-Vinagre-de-Jerez.jpg Tabule-de-anchoas-al-Vinagre-de-Jerez.jpg

Ansjovis tabouleh met sherryazijn

Dit recept vraagt ​​om een ​​azijn met smaakkracht zoals Gran Reserva sherryazijn die past bij de krachtige smaken van ansjovis en koriander. De azijn geeft het gerecht een grote frisheid en versterkt de smaak van de rode biet en feta kaas.

2

Recept voor 2 tafelgasten

200 g. couscous

200 ml. kippenbouillon

Verse peterselie

Verse koriander

½ citroen

1 eetlepel Gran Reserva sherryazijn

2 sjalotten

3-4 ansjovisjes

Extra vergine olijfolie

1 gekookte biet, in blokjes

125 g. feta kaas, in blokjes

satéprikkers

Bereiding

Schenk de bouillon in een pan en breng het aan de kook. Als het begint te koken, giet je het over de couscous en roer het geheel door. Laat enkele minuten staan tot het vocht geabsorbeerd is. Leg het dan op een bord of brede schaal om het af te koelen. Roer goed met een vork om de korrels los te maken.

Pel de sjalotjes, hak ze fijn en fruit ze in een koekenpan op laag vuur met een flinke scheut olijfolie. Hak nu de peterselie fijn. Als de sjalotjes bijna gaar zijn, voeg dan de ansjovis en peterselie toe en bak tot het een pasta begint te vormen. Haal van het vuur en giet het over de couscous. Voeg ook de gehakte verse koriander, het sap van een halve citroen en de azijn toe. Meng alles goed en zet apart.

Maak de twee spiesjes door de bieten- en kaasblokjes om en om aan de satéprikkers te rijgen. Maak een bodem van couscous op een bord en leg hier de feta- en bietenspiesjes op. Werk af met wat gehakte verse kruiden.

Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen