salpicon-de-bogavante-vinagre-de-jerez.jpg salpicon-de-bogavante-vinagre-de-jerez.jpg

Kreeft in salpicon

Juan Luis Fernández

Restaurante LU Cocina y Alma, 1 Estrella Michelin

Sherryazijn geeft dit recept een prachtige frisheid. Het zal de smaak van het hele gerecht versterken in combinatie met de sterke aroma’s van de twee soorten paprika's in de salpicon.

8-10

Recept voor 8-10 tafelgasten

Voor de ‘salpicon’ bouillon:

160 g. stengelui of grove bieslook

80 g. groene paprika

80 g. rode paprika

500 g. tomaten

25 g. Sherryazijn olijfolie

Extra vergine olijfolie

Grof zout

Voor het bereiden van de kreeft:

1 kreeft

Andere ingrediënten:

Witte asperges

Wilde groene asperges

1 venkelknol

Ingemaakte uien

Bereiding

Hak de stengelui, de groene en de rode paprika in blokjes en pers de sappen eruit met behulp van het grove zout. Voeg nu de gesneden tomaat toe en knijp deze goed uit met de hand om al het sap eruit te halen. Doe de sherryazijn bij het geheel en meng alles goed. Haal het mengsel nu door een zeef en voeg als laatst de olijfolie toe.

Kook de kreeft in een ruime pan met gezouten water. Houd hier een snelheid van 10 minuten per kilo kreeft aan. Stop het koken door gezouten ijswater toe te voegen aan de pan.

Leg in een diep bord de kreeft met de salpicon-bouillon, versier met aspergepuntjes en dunne reepjes, venkelblaadjes en ingemaakte uitjes.

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen