receta-sopa-thai-agripicante-de-langostinosi.jpg receta-sopa-thai-agripicante-de-langostinosi.jpg

Heet-zure Thaise garnalensoep

De sherryazijn biedt een heerlijk tegenwicht aan de kokosmelk, de basis van deze soep. Het versterkt de frisheid van gember en kaffir-limoen, en verrijkt de smaak van de garnalen.

4

Recept voor 4 tafelgasten

Voor de kaffir-limoenolie:

100 ml. zonnebloemolie

20 g. kaffir limoenblaadjes

Voor de heetzure kokossoep:

1 liter kokosmelk

½ liter visbouillon

100 ml. Sherryazijn

16 garnalen

50 g. Thaise vissaus

1 eetlepel bruine suiker

2 teentjes knoflook

50 ml. zonnebloemolie

50 g. gember

8 kaffir limoenblaadjes

2 stengels citroengras

1 galangawortel

4 portobello paddenstoelen

½ rode ui

1 courgette

1 rode paprika

Mix van korianderblaadjes, pepermunt en basilicum

Bereiding

Voor de kaffir-limoenolie:

Doe beide ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een groene olie intens van smaak.

Voor de heetzure kokossoep:

Fruit de knoflook en gember in de zonnebloemolie. Voeg voordat ze beginnen te bruinen de citroenen, limoenblaadjes, galangawortel en alle vloeistoffen toe. Als het begint te koken, voeg je de suiker toe. Voeg als de kook begint de suiker toe. Doe de gesneden groenten in de volgende volgorde in de pan: de ui, rode paprika, portobello 's en de courgette. Als alles gaar is, zet jet het vuur uit en voeg je meteen de gepelde garnalen toe, deze worden vanzelf gaar in de hete soep.

Werk af door wat verse kruiden over de kom soep te strooien.

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen