Koude bietensoep
Sherryazijn geeft dit recept een frisse en zure noot in tegenstelling tot de zoete toon die rode bieten kenmerkt. De azijn zal de kruiden en specerijen van het recept harmoniseren en versterken.
Recept voor 4 tafelgasten
3 rijpe peertomaten
1/2 gekookte rodebieten
1 stengel bleekselderij
Sap van een halve citroen
1 ongezoete/naturel yoghurt (125 ml)
1 eetlepel olijfolie
1 scheutje sherryazijn
2 radijsjes
Oregano
Sesam zaadjes
Zout
Bereiding
Meng alle rauwe groenten samen met de yoghurt, oregano, zout, olijfolie en azijn in een blenderbeker. Mix dit goed tot alle ingrediënten zijn gepureerd tot een glad mengsel. Proef en corrigeer indien nodig de smaak met meer oregano, zout, azijn of olijfolie.
Je kunt eventueel meer kruiden toevoegen, zoals knoflook of zwarte peper. Serveertip. Garneer de soep met plakjes radijs voor iets knapperigs en sprenkel er wat sesamzaadjes over.