cazon-en-adobo-vinagre-de-jerez.jpg cazon-en-adobo-vinagre-de-jerez.jpg

Gemarineerde ruwe haai of ansjovis

Voor het marineren van de vis is het niet noodzakelijk dat de azijn een lange rijpingstijd heeft gehad. In dit geval is dus jonge sherryazijn ideaal om te gebruiken. De azijn zal de vis enigszins voorgaren en samen met de knoflook, komijn en het paprikapoeder in een heerlijke dressing vormen die elke hap sappiger smaakt.

6

Recept voor 6 tafelgasten

1 kilo ruwe- of hondshaai (in plakjes) óf ansjovis (schoon en gefileerd)

1 glas sherryazijn

½ glas water

1 bol knoflook

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel oregano

1 eetlepel komijn

Extra vergine olijfolie

Zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en marineer hierin de vis. Speel met de tijdsduur van de marinade om verschillende niveaus van intensiteit te krijgen in de smaak van de vis. De vis moet tenminste drie uur marineren. Droog de haai of ansjovisjes na de rustperiode en bak ze in enkele minuten gaar in de pan.

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen