queso-de-cabra-vinos-de-jerez.jpg queso-de-cabra-vinos-de-jerez.jpg

Verse geitenkaas

Een van de minder vette kazen en zeer eiwitrijk. Bij verse kaas denkt men vaak aan iets met weinig smaak, maar dit is niet het geval bij verse geitenkaas en nog minder als deze afkomstig is van een ambachtelijke kaasmakerij. Het is een zeer witte kaas zonder korst. De smaak is zowel zoutachtig als zurig met tonen van ongebrande noten en lichte hints van vers gras.

2

Recept voor 2 tafelgasten

Verse geitenkaas

Bereiding

Als men aan een verse kaas denkt, zijn er maar weinig mensen die eraan denken om deze te vergezellen met een glas wijn. In dit geval brengt een Fino of Manzanilla verschillende aantrekkelijke nuances in de kaas naar boven. De harmonie van de ziltige tonen van de wijn en de pekeling van de kaas is verrassend. Fino of Manzanilla wekken aroma’s van vers gras op in de smaak. In de mond: ongebrande noten, een nuance die onopgemerkt blijft wanneer de kaas zonder deze sherry wordt geconsumeerd.

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn