gambas-al-ajillo-vinos-de-jerez.jpg gambas-al-ajillo-vinos-de-jerez.jpg

Knoflookgarnalen

De finesse van de Manzanilla respecteert de delicate smaak van de garnaal en het zilte karakter van de sherry versterkt de algehele smaakbeleving. Omdat de wijn zeer droog is, zal elke slok helpen om het vettige gevoel in de mond afkomstig van de saus, voornamelijk bestaande uit olijfolie, in evenwicht te brengen, deze heeft namelijk tijdens de bereiding alle heerlijke nuances opgenomen.

3

Recept voor 3 tafelgasten

600 gram garnalen

6 tenen knoflook

1 chili of cayennepeper

Extra vergine olijfolie

Peterselie (optioneel)

Sherry (optioneel)

Zout

Bereiding

Pel de rauwe garnalen, maar laat de staart eraan zitten en bestrooi met zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes en de chili fijn. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan of grote aardewerken schaal (waarin ze eveneens geserveerd kunnen worden) en bak hierin de knoflook en chilipeper. Voeg de garnalen vrijwel meteen toe om te voorkomen dat de knoflook verbrandt en bak op hoog vuur al omscheppend voor 1 minuut. Haal de pan van het vuur, maar laat hem afgedekt nog een minuut staan. Hak de peterselie fijn en strooi over het bord tijdens het opdienen.

*Er zijn chefs die het recept verrijken door vooraf in de olie de garnalenpulp (schaal, kop) te bakken voor extra smaak. Op het laatste moment voegt men een flinke scheut Sherrywijn toe en brengt men het opnieuw aan de kook. Haal vervolgens het garnalenmengsel door een fijne zeef zodat alle schalen en koppen achterblijven. Bewaar de saus en voeg deze toe op het moment dat de pan met hete garnalen van het vuur komt. Meng goed en laat één minuut rusten alvorens te serveren.

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn