ensaladilla-vinos-de-jerez.jpg ensaladilla-vinos-de-jerez.jpg

Spaansze huzarensalade

De huzarensalade biedt een vettig en filmend mondgevoel dat perfect in balans is met het droge karakter van de Manzanilla. De zoute tonen in de wijn contrasteren met de zoetheid van de aardappelen, wortels en erwten, en versterkt de smaak van het gerecht in alle opzichten.

6

Recept voor 6 tafelgasten

1 kilo aardappelen

2 kopjes mayonaise

200 g. wortelen

3 gekookte eieren

1 blikje tonijn in olijfolie

Paprika (optioneel)

125 g. doperwten (optioneel)

Zout

Bereiding

Kook de ongeschilde aardappelen en wortels in hun geheel. Eenmaal gekookt, schil en snijd alles in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter *. Meng er een royale hoeveelheid mayonaise door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de fijngehakte hardgekookte eieren, tonijn en (optioneel) doperwten toe. Even goed mengen en decoreren met met reepjes paprika (optioneel).

* Er zijn chefs die de voorkeur geven aan het gebruik van hele aardappelen in plaats van kleine blokjes. Door slechts een deel van de aardappelen grof prakken met een vork of losjes te breken wanneer ze nog warm zijn ontstaat er een andere textuur. Het is niet de bedoeling dat het een puree is. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en zet in de koelkast.

MANZANILLA-vinos-de-jerez.png
Manzanilla

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn