trifle_mascarpone-vinagre-de-jerez.jpg trifle_mascarpone-vinagre-de-jerez.jpg

Mascarpone trifle met karamelsaus met Moscatel sherryazijn

De Moscatel Sherryazijn zorgt in de mond voor een mooi evenwicht tussen het vet van de mascarpone en het dessert zijn zoetheid, waardoor elke hap een frisse hint krijgt. De bloemige en fruitige tonen van de azijn harmoniseren en versterken de smaak van het zomerfruit in dit dessert

6

Recept voor 6 tafelgasten

Lange vingers

Een half glas Moscatel-wijn

250 g. Mascarpone-kaas

100 ml. slagroom

2 eetlepels vanillesuiker

Gemengd zomerfruit (frambozen, abrikozen, kersen, bessen, etc.)

Voor de karamelsaus met Sherryazijn:

100 g. bruine suiker

100 ml. Moscatel Sherryazijn

20 g. roomboter

Bereiding

Doe in een grote kom de mascarpone met de vanillesuiker en slagroom. Meng alles goed tot er een romige substantie ontstaat. Zet weg in de koelkast.

Doe in een koekenpan de bruine suiker en de Moscatel sherryazijn. Laat dit mengsel goed inkoken tot het een dikke siroopconsistentie heeft. Voeg vervolgens de boter toe, en blijf bewegen tot het volledig is opgenomen en er een glanzende karamelsaus ontstaat. Zet het vuur uit en laat de saus ietwat afkoelen in de pan, maar niet te veel.

Schil het fruit, snij het in kleine stukjes en zet apart.

Laat de lange vingers eerst in melk weken. Leg de koekjes op de bodem van een lage schaal (of in een dessertglas bij individuele porties) met de suikerkant naar beneden. Sprenkel vervolgens een theelepel met Moscatel wijn over elk koekje. Haal de mascarponecrème uit de koelkast en doe deze in een spuitzak. Verspreid nu een royale laag bovenop de koekjes. Verdeel het gemengde fruit bovenop de mascarponecrème met een beetje van de karamelsaus. Herhaal deze stap nog ongeveer twee keer. Zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast.

Vinagre de Jerez al moscatel -1.png
Moscatel Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen