Tiramisu-vinos-de-jerez.jpg Tiramisu-vinos-de-jerez.jpg

Tiramisu

Tiramisu is niet een erg zoet dessert, daarom zal Pedro Ximénez dit element mooi aanvullen. De cacao- en koffiearoma’s van de PX worden behouden en vormen een rode draad met de koffie en cacao verwerkt in het recept. Daarnaast zullen de hints van gedroogde vijgen en suikergoed in de wijn prachtig samengaan met de Tiramisu.

6

Recept voor 6 tafelgasten

100 g. suiker

3 middelgrote eieren

250 g. mascarpone of roomkaas

250 ml. slagroom

1/4 liter koffie

Lange vingers

120 g. cacaopoeder

50 g. Sherry

Zout

Bereiding

Voeg in een kom de slagroom en suiker toe en meng de twee goed. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een grote kom met een (staaf)mixer. Meng vervolgens gelijkmatig de dooiers en de mascarpone. Voeg als het klaar is, het mengsel van slagroom en suiker toe, roer en meng dit goed. Zet apart.

Los 100 gram cacao op in de afgekoelde koffie en voeg hier de Sherry aan toe. Doop de lange vingers (beter als ze niet vers zijn of gebruik anders oude cake) één voor één in het koffiemengsel en leg deze in een hoge ovenschaal. Wanneer de bodem volledig bedekt is met een laag luchtige koekjes, smeer er dan een dikke laag van het eerder bereide mascarponemengsel op. Leg nog een laag in de koffie gedoopte vingers hier overheen. Bedek de koekjes opnieuw met de rest van het romige mengsel en verdeel gelijkmatig. Zeef de rest van het cacaopoeder over de bovenkant als versiering. Laat de tiramisu een nacht in de koelkast opstijven.

PX-vinos-de-jerez.png
Pedro Ximénez

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn