tarta-de-santiago-vinos-de-jerez.jpg tarta-de-santiago-vinos-de-jerez.jpg

Santiago Taart (Spaanse amandeltaart)

Noten zijn perfecte bondgenoten van Pedro Ximénez. In dit geval zal de sherrywijn een goede aanvulling zijn op de amandelsmaak. De cacao- en koffietonen van de PX zullen de sterke aanwezigheid van ei in dit recept in evenwicht brengen. De romigheid van de wijn omhult elke hap en biedt een geweldige ervaring voor verfijnde smulpapen.

8

Recept voor 8 tafelgasten

5 eieren

250g. suiker

250g. gemalen amandelen

Geraspte schil van een citroen

1 eetlepel kaneel

Poedersuiker

Bereiding

Doe de suiker en de gemalen amandelen in een kom en meng. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je het hele mengsel krachtig opklopt tot er een egaal beslag ontstaat. Voeg de citroenschil en kaneel vervolgens toe. Voeg als laatst de kaneel en de citroenrasp toe, meng het geheel goed.

Vet een ronde springvorm in van 22 cm doorsnede met olie of boter, besprenkel deze daarna met bloem zodat de taart/cake niet aan de bodem blijft plakken. Vul de vorm met het mengsel en bak op 180ºC tot deze licht goudbruin kleurt en gaar is, dit is ongeveer 30 min. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.

Voor de garnering gebruikt men traditioneel gezien het sjabloon van het Kruis van Santiago, deze wordt op de taart gelegd en daaroverheen de poedersuiker gestrooid. Verwijder de sjabloon voorzichtig zodat het silhouet van het kruis in tact blijft.

PX-vinos-de-jerez.png
Pedro Ximénez

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn