tarta-de-manzana-vinos-de-jerez.jpg tarta-de-manzana-vinos-de-jerez.jpg

Appeltaart

Cream sherry en gebakken appel passen prachtig bij elkaar. De zoete tonen in de wijn zijn een mooie aanvulling op deze lichtzoete appeltaart. Aroma’s van gekonfijt fruit zoals gedroogde abrikozen en dadels vullen de verse appelsmaak in dit dessert aan, zo maakt elke hap de hele ervaring beter en completer.

8

Recept voor 8 tafelgasten

Voor het deeg:

250 g. fijne bloem

100 g. boter

2 eieren

1 snufje zout

1 snufje suiker

Voor de vulling:

1 kilo appels

50 g. boter

250 g. slagroom

40 g. suiker

100 g. Oloroso sherry

2 eieren

*Abrikozen-, pruimen- of perzikjam (optioneel)

Bereiding

Begin met het maken van het deeg, hiervoor moet de boter op kamertemperatuur zijn. Meng de boter met de suiker en mix goed. Voeg al kloppende de eierdooiers toe (één voor één) en vervolgens beetje bij beetje de bloem. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop deze tot stijve pieken met behulp van de mixer. Meng daarna het eiwitmengsel langzaam door het andere beslag tot deze goed zijn gemengd. Boter de wanden en bodem van een ronde springvorm. Bekleed deze met het deeg en zet apart.

Begin met het kloppen van de eieren om de appelvulling te bereiden. Voeg hieraan de suiker toe en klop opnieuw gedurende enkele minuten om het te mengen. Smelt de boter en voeg toe aan het vorige mengsel, mix enkele minuten op hoge snelheid tot het goed is gemengd. Al kloppend voegt men vervolgens de Oloroso sherry toe. Als laatst doet men de room bij het mengsel, blijf kloppen totdat deze volledig is geïntegreerd.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes, gooi het klokhuis weg. Meng deze door het zojuist bereide beslag. Vul de vorm met dit mengsel. Bak de taart in 30 tot 40 minuten volledig gaar; wanneer de vulling is gerezen en de bovenkant krokant en goudbruin is gekleurd. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Optioneel kan men nadat de taart uit de vorm is gehaald, een dunne dunne laag fruitjam zoals abrikoos, pruimen of perzik op de bovenkant smeren, wat voor een mooie glans zal zorgen.

CREAM-vinos-de-jerez.png
Cream

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn