Crema-catalana-vinos-de-jerez.jpg Crema-catalana-vinos-de-jerez.jpg

Catalaanse crème

De romigheid van de Catalaanse crème en de hint van vet vanwege het ei, zal mooi in evenwicht worden gebracht door de fruitige zuurgraad van de Cream. De karamelachtige nasmaak in de sherry harmonieert verrukkelijk met de knapperige gebrande suikerlaag van het dessert, waardoor elke hap prachtig in balans is.

6-8

Recept voor 6-8 tafelgasten

8 eieren

1 l. melk

200 g. suiker

40 g. maizena

1 kaneelstokje

1 vanillestokje

Schil van een citroen

Bereiding

Doe de eidooiers in een grote kom en klop er de suiker door tot er een romig mengsel onstaat. Verwarm in een pan de melk met het stokje kaneel, het merg van het vanillestokje (en het stokje zelf) en de citroenschil. Meng in een glas de maizena met een scheutje melk en voeg dit toe aan het eerder opgewarmde melkmengsel. Blijf roeren op laag vuur tot het mengsel dik begint te worden. Verwijder de citroenschil en specerijen alvorens het zoete eiermengsel toe te voegen aan de melk. Giet de warme crème in aardewerken ovenschaaltjes en zet in de koelkast om af te koelen.

Strooi een laagje suiker over de schaaltjes en brand deze goudbruin met een keukenbrander of ovengrill voor het krokante karamellaagje.

CREAM-vinos-de-jerez.png
Cream

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn