ny-cheese-cake-vinos-de-jerez.jpg ny-cheese-cake-vinos-de-jerez.jpg

New York Cheesecake

Cream sherry geeft een zoet tintje aan dit niet erg zoete recept. De zuurgraad van de wijn brengt de vette, smeuïge textuur van de kaas in evenwicht. De aroma's en smaken van gekonfijt en gedroogd fruit in de sherry vullen het rode fruit in dit dessert prachtig aan.

8

Recept voor 8 tafelgasten

400 g. roomkaas

200 g. yoghurt

80 g. boter

3 eetlepels bloem

3 eieren

1 theelepel vanille-extract

1 pakje koekjes/biscuits

Frambozen-, bosbessen- of aardbeienjam

Rood fruit

Bereiding

Voor de bodem:

Verkruimel de biscuits fijn met behulp van een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en meng alles tot een egaal deeg. Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm van 20 tot 25 cm met het deeg. Koel ten ministe een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop de roomkaas glad en voeg vervolgens de suiker, yoghurt, vanille-extract en de bloem toe. Klop het geheel tot een gladde massa. Voeg één voor één de eieren toe met een spatel zonder er verder lucht in te kloppen, meng het geheel goed. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel op de biscuitbodem. Bak ongeveer 10 minuten op 200 °C. Verlaag vervolgens de oven tot 90 °C en bak nog eens 30 minuten. Wanneer de taart is gestold, kan de bovenkant met frambozen-, bosbessen- of aardbeienjam en vers rood fruit worden versierd.

CREAM-vinos-de-jerez.png
Cream

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn