fresas-y-naranjas-vinagre-de-jerez.jpg fresas-y-naranjas-vinagre-de-jerez.jpg

Aardbeien en sinaasappel in Moscatel azijnsiroop

De Moscatel sherryazijn is perfect wanneer je een frisse hint aan een gerecht wilt geven en de fruitige en bloemige nuances omhoog wilt halen, zoals bij dit soort desserts waarin het de smaak van aardbeien en sinaasappels zal versterken. De suiker, het sap afkomstig van het extraheren van aardbeien en de sherryazijn maken dat het een zoetzure smaakbeleving wordt.

6-8

Recept voor 6-8 tafelgasten

500 g. sinaasappelen

720 g. aardbeien

100 g. suiker

60 g. Moscatel Sherryazijn

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Voeg de suiker en de sherryazijn toe. Laat 24 uur in de koelkast staan.

Snijd met een keukenmes de schil en het wit van de sinaasappels en snijd de segmenten tussen de vliesjes van de vruchten uit. Bewaar enkele segmenten opzij voor de garnering en voeg de rest bij het aardbeienmengsel vlak voor het serveren. Serveer in diepe borden en versier met de achtergehouden sinaasappelsegmenten.

Dit heerlijke dessert kan worden gebruikt om elk type yoghurt te verrijken met iets fris en sappigs.

Vinagre de Jerez al moscatel -1.png
Moscatel Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen