mini_crispy_chorizo_rolls.png mini_crispy_chorizo_rolls.png

Knapperige chorizobroodjes

Met de pittige chorizo in deze broodjes is het een uitdaging om een wijn te kiezen om ze te begeleiden, een uitdaging die de Amontillado als geen ander zal overwinnen. De paprikadressing van de chorizo zal worden versterkt door de rokerige touch van de wijn en de smaak van het geheel zal als gevolg van het zoutgehalte van de Amontillado toenemen. Deze wijn zal een punt van vreugde toevoegen aan de pikantheid van de chorizo. Het droge karakter zorgt voor een evenwicht tussen het vet van de worst en het vet dat door het bakken van het broodje wordt verkregen.

4

Recept voor 4 tafelgasten

6 pikante chorizo, ongeveer 80g per stuk

10 vellen filodeeg

1 eetlepel meel

grote koekenpan

olijfolie

Bereiding

Snijd de chorizo in de lengte doormidden en snijd dan elke helft in drie stukjes.

Wikkel elke stukje chorizo met twee lagen filodeeg.

Sluit de randen en werk af met een deeg gemaakt met meel en water, waarbij u erop drukt om ervoor te zorgen dat ze goed afgesloten zijn.

Verhit de olie in een frituurpan of grote koekenpan. Voordat u de chorizobroodjes toevoegt, controleer de temperatuur van de olie door broodkruimeltejs in de olie te doen. Als de olie bruisend en brood goudbruin wordt, is de olie klaar.

Bak de broodjes een paar minuten tot ze goudkleurig zijn.

Als alternatief voor het bakken, borstel met olijfolie en bak in een hete oven op 200 ° C gedurende 5-6 minuten tot ze knapperig zijn.

Amontillado - Transparente.png
Amontillado

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn