alitas-de-pollo-picantes-vinos-de-jerez.jpg alitas-de-pollo-picantes-vinos-de-jerez.jpg

Pittige kippenvleugeltjes

Amontillado is favoriet onder de liefhebbers van pittig eten. Het brengt een frisse explosie teweeg bij elke slok. Het droge karakter van de wijn zal daarnaast het vet in het kippenvel en de toppingsaus in evenwicht brengen.

4

Recept voor 4 tafelgasten

20 kippenvleugels

50 g. boter

30 ml. Extra vergine olijfolie

2 teentjes knoflook, geperst

Fijne tarwebloem

Paprikapoeder (zoet)

Zout

1 el. versgemalen zwarte peper

4 verse chilipepers

1 scheut Tabasco of Sriracha-saus

Bereiding

Hak de chilipepers fijn, verwijder vooraf de zaadjes en zaadlijsten. Liever extra pittig? Laat dan de zaadjes in de peper zitten of doe het half om half. Meng in een grote kom de bloem, paprikpoeder, geraspte knoflook, chilipepertjes en een scheut Tabasco of Srirachasaus. Marinade goed met elkaar mengen. Doe de vleugels in de kom en meng goed zodat alle vleugels doordrenkt zijn. Zet afgedekt met folie in de koelkast en laat minimaal twee uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Verwarm de boter met de olie. Zodra dit is gesmolten en gemengd, haal je de pan van het vuur, laat rustig afkoelen. Haal in de tussentijd de gemarineerde kip uit de koelkast en voeg hier het mengsel van boterolie aan toe.

Verdeel de vleugels voer het ovenrooster of plaat met daaronder aluminiumfolie/bakpapier om het vet op te vangen zodat de oven schoon blijft. Bak in 45 minuten gaar. Tussendoor een keer omdraaien zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.

Amontillado - Transparente.png
Amontillado

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn