torta-del-casar-vinos-de-jerez.jpg torta-del-casar-vinos-de-jerez.jpg

Torta del Casar DOP

Torta del Casar is een uniek product uit de Spaanse regio Extremadura waar slechts zeven kaasmakers deze kaas produceren. Het is een kaas van rauwe schapenmelk en die tenminste 60 dagen wordt gerijpt. De platte korst is halfhard en okerkleurig. De binnenkant is zeer romig en smeerbaar bij kamertemperatuur. Aroma's van voornamelijk boter en vers gras. Een karakteristieke, romige en vette textuur met een licht bittere nasmaak.

2

Recept voor 2 tafelgasten

Kazen Torta del Casar

Bereiding

Amontillado is erg droog en daarom zal deze wijn, wanneer hij wordt vergezeld door een Torta del Casar kaas, de romigheid en het vettige gevoel in de mond in evenwicht brengen. Geroosterde noten zoals hazelnoten, typisch voor Amontillado, harmoniëren met de botersmaak en de karakteristieke bittere nasmaak van de kaas. Het ziltige van de sherry zal de gehele kaassmaak eveneens versterken. De traditionele manier om van een Torta del Casar te genieten, is door het op brood te smeren.

Amontillado - Transparente.png
Amontillado

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn