Feta kaas dip (Feta Dip)
Een dip of dipsaus is een sausje dat, in tegenstelling tot sauzen die je over voedsel heen giet, wordt gebruikt om te "dippen".
Een perfecte dipsaus moet romig, smeuïg en smakelijk zijn op een manier die de smaakpapillen prikkelt. En dat is precies wat deze feta kaas dip is.
Hieronder vind je een makkelijk feta dip recept om crudités of knapperige ingrediënten zoals aardappel-, groente- of tortillachips in te dippen. Bovendien bevat het recept een steringrediënt: Pedro Ximénez sherryazijn.
Hoe feta combineren met Sherry azijn
Als je op zoek bent naar de beste feta kaas combinatie, raden we je aan een vleugje Pedro Ximénez sherryazijn te gebruiken, omdat deze azijn ideaal is om te combineren met dit soort kazen. Bovendien zal deze azijn het recept zachter en smeuïger maken.
Over Pedro Ximénez sherryazijn
Pedro Ximénez sherryazijn wordt gedurende minimaal zes maanden gerijpt in vaten en ontleent zijn naam en kenmerken aan de gelijknamige wijn. Deze donkere, stroperige sherryazijn is halfzoet en heeft een aroma dat doet denken aan rozijnen, zoethout en geroosterde koffie. Een perfect tegenwicht voor zoute kazen zoals feta.
Recept voor 4 tafelgasten
60 ml Pedro Ximénez sherryazijn
150 gram Feta kaas
100 ml melk- of plantaardige drank
1 scheutje extra vierge olijfolie
Bereiding
- Meng alle ingrediënten door elkaar in de mixerkom.
- Maal alles tot een fijne en homogene saus.