fresas-arroz-vinagre-de-jerez.jpg fresas-arroz-vinagre-de-jerez.jpg

Gemarineerde aardbeien met yoghurt en gepofte rijst

De combinatie van azijn met PX en aardbeien is een combinatie met succes gegarandeerd. De zoete tonen van PX balanceren de zure yoghurt en aardbeien, wat het eindresultaat heerlijk fris en zoet maakt.

3

Recept voor 3 tafelgasten

250 g. verse aardbeien

1 eetlepel Pedro Ximénez Sherryazijn

1 eetlepel suiker

2 romige yoghurtjes

8-10 eetlepels gepofte rijst

Bereiding

Snijd de ontkroonde aardbeien in stukjes en doe ze in een kom samen met de suiker en azijn. Meng alles goed en dek de kom af met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat de aardbeien minstens 6 uur rusten zodat alles goed kan intrekken en het sap vrijkomt.

Doe voor montage in een glas van ongeveer 125 ml. ongeveer 2 eetlepels gepofte rijst, bedek het halve glas met yoghurt en bedek met ongeveer 2-3 eetlepels gemacereerde aardbeien.

Serveer het dessert in kleine glazen van ongeveer 125 ml. Strooi eerst twee eetlepels gepofte rijst onderin het glas, dan de yoghurt en als laatst 2 à 3 eetelepels van de aardbeien.

Vinagre de Jerez al Px -5.png
Pedro Ximenez Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen