Parmigiano Reggiano DOP
Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas uit de regio Parma en andere naburige provincies. Het is een gerijpte kaas, minstens 12 maanden oud en gemaakt van licht magere koemelk. Ze worden in enorme stukken gemaakt en daarom normaliter in partjes verkregen. Afhankelijk van de rijping zal de kaas, met meer of minder intensiteit, aroma's van yoghurt, vers fruit en noten geven. In de meest gerijpte kazen komen pittige tonen naar voren.
Recept voor 2 tafelgasten
Kazen Parmesano Reggiano
Bereiding
De Oloroso is een zalvende en omhullende wijn dankzij het hoge glycerinegehalte. Deze verzacht de korrelige textuur en sterke smaak van Parmezaanse kaas, waardoor elke hap elegant en prettig zal smaken. De wijn zal de fruitige en zuivelachtige smaken van de kaas in de mond versterken. Daarnaast verlengt de Oloroso ook de persistentie van Parmezaanse kaas in de mond.