crepes-suzette-vinos-de-jerez.jpg crepes-suzette-vinos-de-jerez.jpg

Crê­pes Su­zet­te

Moscatel geeft dit dessert een heerlijke frisheid door zijn bloemige aroma's en fruitige zuurgraad, terwijl het tegelijkertijd de zoetigheid van het gerecht naar voren haalt. De wijn heeft namelijk ook de smaak en aroma's van sinaasappeljam die in harmonie is met de saus van de crêpe.

5

Recept voor 5 tafelgasten

50 g. bloem

30 g. maizena

100 g. melk

100 g. water

1 ei

Zout

Olijfolie (EVOO)

200 g. sinaasappelsap

50 g. Sherrywijn (in het traditionele recept Cointreau)

30 g. boter

3 eetlepels poedersuiker

Geraspte sinaasappelschil

Bereiding

Meng de bloem, maizena en het ei in een blenderbeker of in een keukenmachine. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop tot er een glad beslag ontstaat. Voeg vervolgens één eetlepel olijfolie toe en klop opnieuw. Laat gedurende 1 uur rusten.

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag een klontje boter tot deze goed heet is. Giet een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan en laat het al draaiend zeer dun en gelijkmatig uitvloeien zodat dat de bodem net bedekt is. Als het beslag aan de onderkant goudbruin is, draai je de crêpe om bak je de andere kant hetzelfde. Schuif op een bord met absorberend papier, vouw de crêpe tweemaal dubbel na enkele minuten. Zet apart op een warm bord en houd warm.

Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg vervolgens de suiker, geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap en de sherry/likeur toe. Laat gedurende een minuut of 3 de saus al roerende een beetje inkoken tot deze stroperig wordt. Giet voor het serveren de saus over de crêpes.

MOSCATEL-vinos-de-jerez.png
Moscatel

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn