En als je ontdekt waarom we uniek zijn?

Europese Beschermde Oorsprongsbenaming.

Sherry wijnen en azijnen.

Als geen ander.

wijn-spijs combinaties met sherrywijnen

“De sherry's hebben een universele geest.”
- Andoni Luis Aduriz - Van “Restaurante Mugaritz” **

Voorgerechten en Salades

met Sherrywijnen

VinosEntrantes3x.png

De show begint! Het is het eerste gerecht dat op tafel komt en we hebben een grote verscheidenheid aan sherrywijnen om uit te kiezen. We zullen er gegarandeerd meer dan één vinden die bij ons voorgerecht past. Koude soepen, gefrituurde hapjes en verschillende groenten, volop keuze. Bij salades zullen we voor een Fino of een Manzanilla kiezen. Deze droge wijnen hebben een beschermde oorsprongsbenaming van Jerez. Ze zijn veelzijdig als het aankomt op wijn-spijs combinaties en laten dit vanaf het begin van de maaltijd zien.

wij raden aan
FINO-vinos-de-jerez.png
Fino
MANZANILLA-vinos-de-jerez.png
Manzanilla
“De sherry's hebben een universele geest.”
- Andoni Luis Aduriz - Van “Restaurante Mugaritz” **
VinosEntrantes3x.png
“Er is geen wijn ter wereld die zo veelzijdig is als sherry wijn.”
- François Chartier - De maker/uivinder van "meridaje molecular"

Kazen

met Sherrywijnen

Quesos - Vino - categoria.png

Ambachtelijke, geiten-, schapen- of koeienkazen en rauwmelkse kazen verbeteren hun volle smaakprofiel wanneer ze met een slok sherry op je tong smelten.

De zoete tonen van Cream passen perfect bij blauwe kazen en zachte kazen. Bij een gerijpte kaas is het beter om voor een Amontillado te gaan. Wat onze kaasplank ook is, er zal altijd een sherry zijn die de smaak van zuivel kan verrijken. We geven hier slechts een aantal suggesties.

wij raden aan
Amontillado - Transparente.png
Amontillado
PALOCORTADO-vinos-de-jerez.png
Palo Cortado
PALOCORTADO-vinos-de-jerez.png
Palo Cortado
“Er is geen wijn ter wereld die zo veelzijdig is als sherry wijn.”
- François Chartier - De maker/uivinder van "meridaje molecular"
Quesos - Vino - categoria.png
“Sherry wijnen zijn getrouwd met de zee.”
- Ángel León - van "Restaurante Aponiente" ***

Vis en Zeevruchten

met Sherrywijnen

receta-tartar-de-atun-vinos-de-jerez.png

Sherrywijnen worden vlakbij zee geboren en misschien worden ze daarom zo goed begrepen door gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Op zoek naar harmonieuze wijn-spijs combinaties? De zilte tonen van de zeevruchten omarmen die van een droge Fino of Manzanilla.

Wat als we nog een stap verder gaan? Laten we eens Amontillado proberen die de smaken weet te verbeteren. Vette vis, witvis, rauwe of gekookte zeevruchten, alle opties uit de zee vinden een prachtcombinatie in de wereld van sherry, kwaliteitswijnen met een beschermde oorsprongsbenaming.

wij raden aan
FINO-vinos-de-jerez.png
Fino
MANZANILLA-vinos-de-jerez.png
Manzanilla
Amontillado - Transparente.png
Amontillado
“Sherry wijnen zijn getrouwd met de zee.”
- Ángel León - van "Restaurante Aponiente" ***
receta-tartar-de-atun-vinos-de-jerez.png
“Mensen met gastronomisch inzicht worden snel verliefd op sherry wijn.”
- Ferrán Centelles - Restaurante “El Bulli” - En de “Bulli Fundacion”

Vlees en Stoofschotels

met Sherrywijnen

carnes-vinos-de-jerez-categoria.png

Sherry toont zijn veelzijdige karakter bij allerlei soorten vlees, de wijnen combineren bijvoorbeeld perfect bij geroosterd vlees met een warme rooksmaak. Daarnaast is er geen stoofpot die een heerlijke Oloroso weerstaat, zelfs niet wanneer deze flink gekruid is. Verscheidene vleeswaren en gelatine-rijke stoofschotels, zoals ossenwang en ossenstaart, hebben Amontillado als bondgenoot voor overheerlijke wijn-spijs combinaties.

wij raden aan
Amontillado - Transparente.png
Amontillado
PALOCORTADO-vinos-de-jerez.png
Palo Cortado
OLOROSO-vinos-de-jerez.png
Oloroso
“Mensen met gastronomisch inzicht worden snel verliefd op sherry wijn.”
- Ferrán Centelles - Restaurante “El Bulli” - En de “Bulli Fundacion”
carnes-vinos-de-jerez-categoria.png
“Veelzijdige wijnen voor de meest extreme harmonieën.”
- Josep Roca - Van het “Celler de Can Roca” Restaurant ***

Desserts

met Sherrywijnen

postres-vinos-de-jerez-categoria.png

Het assortiment aan wijnen die beschermd worden door de oorsprongsbenamingen, biedt een scala aan wijn-spijs combinaties als het aankomt op desserts. Zeker bij taarten, crèmes en chocolaatjes zal er altijd een passende sherry zijn die het nagerecht aanvult en verrijkt. Er zijn zelfs harmonieze wijn-spijs combinaties voor bij vers fruit. En het beste...? Pedro Ximénez is zo verrukkelijk en complex, dat is een dessert op zichzelf.

wij raden aan
CREAM-vinos-de-jerez.png
Cream
MOSCATEL-vinos-de-jerez.png
Moscatel
PX-vinos-de-jerez.png
Pedro Ximénez
“Veelzijdige wijnen voor de meest extreme harmonieën.”
- Josep Roca - Van het “Celler de Can Roca” Restaurant ***
postres-vinos-de-jerez-categoria.png

soorten sherry

zilt en licht
MANZANILLA-vinos-de-jerez.png
Manzanilla
FINO-vinos-de-jerez.png
Fino
Body en persoonlijkheid
Amontillado - Transparente.png
Amontillado
OLOROSO-vinos-de-jerez.png
Oloroso
PALOCORTADO-vinos-de-jerez.png
Palo Cortado
zoet en zijdeachtig
CREAM-vinos-de-jerez.png
Cream
MEDIUM-vinos-de-jerez.png
Medium
MOSCATEL-vinos-de-jerez.png
Moscatel
PX-vinos-de-jerez.png
Pedro Ximénez
Recepten met sherryazijn
“Sherryazijn is een leider van emoties en wekt de zintuigen op. Een bijzondere en unieke smaakmaker!”
- Juan Luis Fernández - Van het "Lú Cocina y Alma Restaurant" *

Voorgerechten en Salades

met sherryazijn

vinagres-de-jerez-entrantes-categoria.png

Een paar druppels sherryazijn kunnen elk recept omtoveren tot een feest in de mond. De zuurgraad is de perfecte bondgenoot van het aperitief, speciaal bestemd om de eetlust op te wekken, en zorgt eveneens voor contrasterende smaken, die de mond voorbereiden op een mooie gastronomische ervaring.

Een dressing met sherryazijn als smaakmaker brengt salades tot een hoogtepunt. Een emulsie met extra vierge olijfolie en wat specerijen of aromatische kruiden maakt dat er een grote verscheidenheid aan frisse nuances ontstaat.

Een paar druppels azijn toevoegen aan sauzen zal net dat speciale tintje geven aan pastagerechten en de smaakaroma’s in elk groentegerecht verrijken. Zijn aromatische complexiteit is de sleutel tot het verbeteren van de meest eenvoudige recepten, zoals gebakken of gegrilde groenten.

wij raden aan
Vinagre de Jerez-2.png
Sherryazijn
Vinagre de JErez Reserva-3.png
Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn
“Sherryazijn is een leider van emoties en wekt de zintuigen op. Een bijzondere en unieke smaakmaker!”
- Juan Luis Fernández - Van het "Lú Cocina y Alma Restaurant" *
vinagres-de-jerez-entrantes-categoria.png
“Het is een belangrijke smaakmaker in de moderne keuken, die in staat is om gerechten te transformeren, waardoor ze een punt van elegantie krijgen dat niet kan worden bereikt met andere kruiden.”
- José Carlos Capel - Gastronomisch criticus van El País. Voorzitter van Madrid Fusión.

Vis en Zeevruchten

met sherryazijn

vinagre-de-jerez-pescados-y-mariscos-categoria.png

Sherryazijn vormt de basis van heerlijke dressings en zure marinades zoals ‘escabeche’ , veel voorkomend in gerechten met vis of andere zeevruchten. Het is perfect voor vette vis, zoals makreel, omdat het de vetten lichter maakt en de marinade zachter.

Een paar druppels sherryazijn op een oester of op verse mosselen zal de gejodeerde smaak benadrukken. Wanneer verwerkt in sauzen uit de oosterse keuken, zorgt het samen met de aanwezige citrus voor extra umami. In een populair gerecht als ceviche verrijkt het net even de nuances van de frisse dressing. Viscarpaccio en vistartaar hebben voldoende aan enkele druppels om de smaak omhoog te halen.

wij raden aan
Vinagre de Jerez-2.png
Sherryazijn
Vinagre de JErez Reserva-3.png
Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn
“Het is een belangrijke smaakmaker in de moderne keuken, die in staat is om gerechten te transformeren, waardoor ze een punt van elegantie krijgen dat niet kan worden bereikt met andere kruiden.”
- José Carlos Capel - Gastronomisch criticus van El País. Voorzitter van Madrid Fusión.
vinagre-de-jerez-pescados-y-mariscos-categoria.png
“Sherryazijn is veel meer dan zuur: rijk aan nuances en sensaties, het heeft een uniek ingrediënt: tijd.”
- Ricard Camarena - Van het "Ricard Camarena Restaurant" **

Vlees en Stoofschotels

met sherryazijn

vinagre-de-jerez-carnes-y-guisos-categoria.png

Reductiesauzen met een vleugje sherryazijn zijn over de hele wereld beroemd. Deze sauzen zijn rijk van smaak door het laten inkoken.

Ook is sherryazijn een essentiële smaakmaker bij grillen en barbecueën, omdat het de smaak en textuur verbetert; zo krijgt men heerlijk sappig vlees. Bij gebraden vlees zijn enkele druppels azijn voldoende om net een ander smakelijk tintje te geven aan het vlees.

Een scheutje sherryazijn toevoegen aan stoofschotels of vegetarische stoofpotjes vlak voor het serveren, zal de sappigheid benadrukken bij elke hap. In wildmarinades zal het een ware smaakexplosie creëren vol rijke nuances en zorgen voor zacht en mals vlees.

wij raden aan
Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez al moscatel -1.png
Moscatel Sherryazijn
Vinagre de Jerez al Px -5.png
Pedro Ximenez Sherryazijn
“Sherryazijn is veel meer dan zuur: rijk aan nuances en sensaties, het heeft een uniek ingrediënt: tijd.”
- Ricard Camarena - Van het "Ricard Camarena Restaurant" **
vinagre-de-jerez-carnes-y-guisos-categoria.png
“Sherryazijn zijn druppels van geluk. Het geeft gerechten een leven en sierlijkheid die andere smaakmakers moeilijk kunnen geven.”
- Paco Morales - Van "Restaurante Noor" *

Desserts

met sherryazijn

vinagre-de-jerez-postres-categoria.png

Hoewel de combinatie van zoet en zuur ons wellicht zal verrassen, is sherryazijn een belangrijk onderdeel bij het maken van ijs en nagerechten. Het is het essentiële ingrediënt om een ​​goede karamel te maken, omdat het zorgt voor een intense smaak en een romige textuur.

Verrijk hiermee de siroop in nagerechten met fruit, of voeg het toe aan verse aardbeien. Hetzelfde geldt voor citrusvruchten, die ook een interessante optie zijn als dessert en eenvoudig verrijkt kunnen worden met deze smaakmaker. Het is voldoende om een ​​beetje sherryazijn aan vruchtensap toe te voegen om de frisse smaak extra omhoog te halen.

wij raden aan
Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez al moscatel -1.png
Moscatel Sherryazijn
Vinagre de Jerez al Px -5.png
Pedro Ximenez Sherryazijn
“Sherryazijn zijn druppels van geluk. Het geeft gerechten een leven en sierlijkheid die andere smaakmakers moeilijk kunnen geven.”
- Paco Morales - Van "Restaurante Noor" *
vinagre-de-jerez-postres-categoria.png

Soorten sherryazijn

Vinagre de Jerez-2.png
Sherryazijn
Vinagre de JErez Reserva-3.png
Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez Gran Reserva-4.png
Gran Reserva Sherryazijn
Vinagre de Jerez al Px -5.png
Pedro Ximenez Sherryazijn
Vinagre de Jerez al moscatel -1.png
Moscatel Sherryazijn

ONTDEK HET LAATSTE NIEUWS EN ARTIKELEN